Всяко пътуване носи със себе си приятни емоции и вълнуващи преживявания. Нерядко обаче то може да е съпътствано от непредвидими събития: злополука, здравословен проблем, изгубен багаж… Тези разходи много често могат да бъдат значителни, да създадат грижи, неудобства и финансови затруднения. Всичко това лесно може да бъде избегнато със сключването на туристическа застраховка с адекватни покрития и висока степен на защита.

ЗАЩО ИМАТЕ НУЖДА ОТ ТУРИСТИЧЕСКА ЗАСТРАХОВКА?

По-голяма сигурност

Застраховката „Помощ при пътуване“ ви осигурява защита по време на вашия престой в чужбина. Тя покрива рискове от настъпване на неблагоприятни за Вас застрахователни събития, като може да избирате от няколко различни опции. Свържете се с нас, за да ги обсъдим.

Медицинска помощ при нужда

Застраховката ви предоставя денонощна квалифицирана медицинска помощ от международна асистираща компания; транспорт до лечебно заведение и лекарства в случай на внезапно появило се заболяване или злополука по време на престоя ви в чужбина; обезщетение при настъпило застрахователно събитие в границите на определени лимити на отговорност.

Пътувате спокойно и безгрижно

Застраховката „Помощ при пътуване в чужбина“ е един от най-малките разходи, свързани с едно пътуване, но в същото време и един от най-смислените. Бъдете предвидливи и си осигурете допълнително спокойствие, за да се насладите пълноценно на това, което ви предстои!

Често задавани въпроси

Застраховката се сключва срещу лична карта или паспорт. Застраховат се български и чуждестранни граждани на възраст между 1 (една) и 74 (седемдесет и четири) навършени години към датата на сключване на застраховката, в добро здравословно състояние.

Застраховката важи за цял свят с изключение страната, чийто гражданин е застрахованият и/или където се намира постоянният му адрес.

Основните покрития на застраховката са внезапни и остри заболявания, възникнали докато сте в чужбина, както и инциденти и злополуки, за които нямате вина и действията ви не са били свързани с поемане на риск.
Хроничните и съществуващите заболявания, както и усложненията, пряко свързани с тях, не са включение в покритието на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина”.

Във всеки един момент, преди пътуването ви в чужбина да е започнало, но най-рано за следващия ден, считано от деня на закупуване на застраховката. Т.е., ако пътуването ви започва утре, може да направите застраховката и днес, но не и в деня на пътуването.

При настъпване на застрахователно събитие Асистиращата компания трябва да бъде уведомена до 48 (четиридесет и осем) часа на дежурния телефон, указан в полицата. Асистиращата компания насочва към лечебно заведение или организира домашно посещение на лекар. В този случай не заплащате за оказаната Ви помощ.
В случай, че Асистиращата компания не е уведомена в указания срок или е уведомена, но не сте посетил лечебното заведение посочено от нея, трябва сам да заплатите разходите за оказаната Ви спешна помощ и да предявите претенция пред застрахователя.

 

Разбира се. В една полица може да добавите всички, с които пътувате заедно. Всеки от застрахованите е защитен поотделно до пълната застрахователна стойност.

Ще получите полицата си на посочен от Вас имейл адрес като прикачен pdf файл в рамките на деня, в който получим плащането по нея.

Контакти

За всякакви въпроси и запитвания, моля не се колебайте да ни потърсите:

Обадете ни се

+359 2 960 95 68
+359 886 1000 61

Посетете ни:

гр. София, ул. „Тинтява” № 13, бизнес сграда „Контракс“

Пишете ни

Съгласен съм(Required)